zaterdag, mei 31, 2008

Krantenknipsels

Zomaar wat dingen die opvielen in de kranten van de afgelopen week. Een foto van Maria van der Hoeven (u weet wel, die CDA minister van Economische Zaken die van mening is dat intelligent design ook onderdeel van het curriculum op middelbare scholen zou moeten zijn en ook moedig genoeg is om in weerwil van de experts optimistisch te zijn over de olie), samen met Hare Koninklijke Hoogheid prinses Maximá, samen door het Financieele Dagblad geportretteerd als "het stralende middelpunt van een bijeenkomst over vrouwen aan de top".


Tja, dat zijn dan kennelijk de boegbeelden van vrouwelijke ambities. De ene als trouwe CDA-apparatsjik zonder al te veel visie geparkeerd op een fopministerie, waar ze hopelijk niet teveel schade aan kan richten. De andere die de top heeft bereikt door, hoe vooruitstrevend, met de juiste man te trouwen.


Het andere artikel staat in de NRC Handelsblad van zaterdag. Een welsprekend betoog van Timmermans over de koest van de PvdA. Nu ben ik geen PvdA-stemmer en is de kans klein dat ik het ooit ga worden, dus is mijn mening over de koers van de PvdA niet zo relevant. Wat wel relevant is, is dat een dergelijk opiniërend stuk van een PvdA-kopstuk niet in De Volkskrant staat, maar in NRC Handelsblad. Zegt dit iets over de PvdA of over NRC Handelsblad. Ik ben geneigd het laatste te denken.