zondag, november 06, 2011

Wachten op Godot


Een station waar ik veelvoudig aanvang dan wel eindig mij te onderwerpen aan de oneindige klanthaat van NS-Reizigers is station Rotterdam Alexander (Rta voor intimi). Sinds enkele dagen hangen daar posters als op de beelding (foto (c) 2011 Ilja Kamps, CC-BY-SA 3.0) aan de linkerkant.

En voor wie de lettertjes te klein zijn, die honderd Euro boete riskeer je op grond van het volgende:



De politie, de RET, Stadstoezicht en de NS treden streng op als iemand zich zonder redelijk doel ophoudt binnen de lijnen van het station Rotterdam Alexander, op grond van het artikel 2.4.6 van de A.P.V.


Artikel 2.4.6 Hinderlijk gedrag bij of in gebouwen en in voor publiek toegankelijke ruimten


  1. Het is verboden hinder of overlast te veroorzaken, dan wel zich zonder redelijk doel op te houden:

    1. in een portiek, bordes, poort, nis of op een trap;
    2. in, op of tegen een raamkozijn, gevel of drempel van een gebouw;
    3. in of op een voor het publiek toegankelijk portaal, telefooncel, wachtlokaal voor een openbaar vervoermiddel, parkeergarage, rijwielstalling, winkelcentrum, abri of een andere soortgelijke, voor het publiek toegankelijke ruimte.

  2. Het is aan anderen dan bewoners of gebruikers van flatgebouwen, appartementsgebouwen en soortgelijke meergezinshuizen en van gebouwen die voor publiek toegankelijk zijn, verboden zich zonder redelijk doel te bevinden in een voor gemeenschappelijk gebruik bestemde ruimte van een zodanig gebouw.
  3. Dit artikel is niet van toepassing voor zover in het onderwerp daarvan wordt voorzien door artikel 424 van het Wetboek van Strafrecht.

In de sociaal-democratische heilstaat die Rotterdam Alexander heet wordt overlast vooral veroorzaakt door roomblanke nazaten van Henk en Ingrid. En die zitten als ze de scootergerechtigde leeftijd bereikt hebben op school bij een ROC tegenover Rotterdam Alexander. Of liever: twee ROC's tegenover Rotterdam Alexander. En inderdaad, rond lunchtijd wemelt het van de PVV-Jugend danwel hun allochtone tegenhangers rondom station Rotterdam Alexander.


En dan borrelen er allerlei vragen bij mij op, zoals:

  • Is het wachten op de heer Godot een "redelijk doel"?
  • Is al eens tot de botte hersens van de boven-ons-gestelden doorgedrongen dat een avondje in de kroeg zitten al niet leuk meer is als je een meer dan modaal inkomen hebt, laat staan als je vakkenvuller bij de Albert Heijn bent?
  • Viel er niet iets te regelen met de schoolbesturen?
  • Zal het niet zoals gewoonlijk uitmonden in een middel om de minder assertieven van de samenleving aan te pakken in plaats van diegenen waar deze maatregel voor bedoeld is?
  • Wordt het in zijn algemeenheid niet eens tijd om de wijk Rotterdam Alexander te bombarderen en bij de wederopbouw geen concepten van Le Corbusier in te zetten?

Labels: , ,