maandag, juni 22, 2009

Benoemen wat er niet is

Kijk, en hier kan ik wel weer wat verdrietig van worden. Want als Achmed en Fatima uit Charlois een kindje maken, dan is het een Nederlands kindje. En als dat kindje later een van bontkraag voorzien etterbakje wordt die meisjes in korte rokjes voor "Hoerrrrr!" uitscheldt, dan hebben we niet te maken met een integratie- of inburgeringsprobleem, maar hooguit met een opvoedingsprobleem. En als dat kind onverhoopt radicaliseert en in naam van een allang overleden profeet met een licht pedosexuele inslag aanslagen pleegt dan valt er niets te deporteren.

Maar ergens denk ik dat het niet zo'n vaar loopt met het kindje dat Achmed en Fatima in Charlois maken, zeker niet als Achmed en Fatima al allebei in Nederland geboren zijn. De cultuurschok die de ouders van Achmed en Fatima door moesten maken en waardoor Achmed en Fatima in de kloof tussen twee culturen konden vallen, die zal wel eens flink weggeebt kunnen zijn. Want laten we wel wezen, we hebben niet zozeer een Islamprobleem als een Berberprobleem dat doorettert door importbruiden en -bruidegoms. Of liever, als je half-analfabeten uit een tribale patriarchale, cultureel onderdrukte, etnische minderheid van een Islamitisch land haalt, dan moet je er niet van opkijken dat de onderste trede van de sociale ladder wat dieper steekt dan we gewoon zijn. Zodra je het aantal indentiteitscrises wat het kindje van Achmed en Fatima te doorstaan hebt weet te reduceren tot een behapbaar aantal, bij voorkeur nul, dan zou het best wel eens mee kunnen vallen.

In Rotterdam woont in ieder geval één Achmed die aan heeft getoond dat je met wat cultuurkloofjes het nog heel ver kan schoppen, namelijk tot een burgemeesterswoning aan de Hoflaan, toch één van de duurste straten van Kralingen.

Op deze wijze wordt de discussie net zo hard vergiftigd door het PVV-sympathiserende Geenstijl volkje als de eveneens volslagen idioten van de PvdA die kennelijk haatbaardjes in de dop scouten. Op sommige dagen kun je beter niet je bed uitkomen, op andere overweeg je stante pede te emigreren. Vandaag is er eentje van de laatste categorie.